Vydatný salát s chřestem a kachním masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsíčka opláchneme, nakrájíme na kousky ve tvaru kosočtverců a ty osmahneme ve vlastním tuku (asi 5 minut po každé straně). Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka (asi 15 minut), a necháme okapat. Jahody opláchneme a rozčtvrtíme.
  • 2
    Zálivka: Nastrouhanou pomerančovou kůru smícháme s pomerančovou šťávou, přimícháme nasekanou mátu, majonézu a smetanu. Zálivku dochutíme pepřem a solí. Důkladně oprané listy salátu spolu se čtvrtkami jahod naaranžujeme na servírovací talíře, na listy salátu urovnáme chřest a na něj dáme osmahlé kousky masa. Vše zalijeme smetanovou zálivkou a posypeme pepřem. Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.