Vydatný salát s chřestem a kachním masem
70 min.
Ingredience
- Salát
- 2kusyKrůtí prsa
- 250gramůChřest bílý
- 250gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1špetkaSůl
- 0,4kusSalát Rosso
- 250gramůJahody zahradní
- 1lžičkaPepř bílý
- Zálivka
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaMáta
- 3lžíceMajonéza
- 150mililitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka opláchneme, nakrájíme na kousky ve tvaru kosočtverců a ty osmahneme ve vlastním tuku (asi 5 minut po každé straně). Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka (asi 15 minut), a necháme okapat. Jahody opláchneme a rozčtvrtíme.
- 2Zálivka: Nastrouhanou pomerančovou kůru smícháme s pomerančovou šťávou, přimícháme nasekanou mátu, majonézu a smetanu. Zálivku dochutíme pepřem a solí. Důkladně oprané listy salátu spolu se čtvrtkami jahod naaranžujeme na servírovací talíře, na listy salátu urovnáme chřest a na něj dáme osmahlé kousky masa. Vše zalijeme smetanovou zálivkou a posypeme pepřem. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.