Vylepšený květákový mozeček
45 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůŠunka dušená
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.
- 3Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.
- 4Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.