Vysocký bramborák - fofrovanec
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůKřížaly (sušená jablka)
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1,25decilitryMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.
- 2Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.
- 3Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.
- 4Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.
- 5Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.