Vysocký bramborák - fofrovanec

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.
  • 2
    Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.
  • 3
    Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.
  • 4
    Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.