Vývar kuřecí

225 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.
  • 2
    Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
  • 3
    Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 9. 2015
Vývar kuřecí
Znám krátké zapečení masa a kostí na vývar v troubě, tímto postupem jsem nedělala. V surovinách není uvedený tuk, tak jsem maso orestovala ve woku, kde mám nepřilnavý povrch a pak přendala do hrnce. Měla jsem málo kuřecích krků, tak jsem přidala jeden krůtí a následně maso obrala do polévky. Měkkou zeleninu jsem vybrala z vývaru dřív. Přidala jsem ještě nové koření a kousek stonku z libečku. Doba varu 3 hodiny...spíš necháme vývar jen "táhnout". Do polévky jsem udělala domácí drobení a chutnala nám.🙂