Vývar rybí
40 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 200gramůCeler řapíkatý
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 4kusyPepř černý celý
- 650gramůRybí hlavy
- 1,3litryVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron nakrájený na kolečka a bílé suché víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
- 2Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.