Vývar rybí silný
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyRybí odřezky
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyŠalotka
- 2kusyPetržel kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.
- 2Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.
- 3V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.
- 4K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.