Vývar rybí silný

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.
  • 2
    Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.
  • 3
    V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.
  • 4
    K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.