Vývar s čerstvou zeleninou a párkem
35 min.
Ingredience
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůKedlubna
- 200gramůPórek
- 200gramůKapusta hlávková
- 1kusCibule
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůPárky Vídeňské
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, kedlubny oloupeme (slupky a listy dáme stranou) a pokrájíme také na nudličky. Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál (dáme stranou),krájíme na nudličky, pórek očistíme, rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, párky krájíme na kolečka.
- 2Odřezky zeleniny, které jsme dali stranou, vložíme do vroucího vývaru, uvaříme do měkka.
- 3Na másle osmažíme zeleninu, zalijeme přecezeným zeleninovým vývarem, vmícháme párky, osolíme a vaříme přibližně 5 minut. Do již uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.