Vývar s jeleními knedlíčky
20 min.
Ingredience
- 125gramůJelení maso
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1litrVývar zeleninový
- 1plátekChléb toastový
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Toastový chléb namočíme. Jelení šunku nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno. Vymačkáme přebytečnou vodu z toastového chleba. Rozpustíme si máslo a rozšleháme vejce.
- 2Vše vložíme do mísy, přisypeme 50 g strouhanky, prohněteme a ze vzniklé hmoty vymodelujeme malé knedlíčky.
- 3Do hrnce dáme 1 litr vody, přidáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíčky a vaříme 5 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.