Vývar se zeleninou a kokosovým mlékem
40 min.
Ingredience
- 400mililitrůKokosový krém
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusKapie
- 2kusyCibulka jarní
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 1kusLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusPórek
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůZázvor celý
- 50gramůKukuřice mražená
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve přivedeme k varu drůbeží vývar a vlijeme do něj kokosový krém. Přidáme pokrájené kuřecí maso, na jemno nakrájenou zeleninu a houby (pokud chceme dát polévce exotickou chuť, dáme místo žampionů houby shitake nebo hlívu ústřičnou).
- 2Ochutíme limetkovou šťávou (z 1-2 limetek), nastrouhaným zázvorem a solí. Vše povaříme 5 minut, vhodíme nasekaný koriandr a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.