Vývar z hovězích kostí

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1412 kcal
Bílkoviny
139 g
Tuky
88 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý pepř a pozvolna vaříme nejméně 2-3 hodiny.
  • 2
    Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.
  • 3
    Hotový vývar procedíme hustým cedníkem.
  • 4
    Tento vývar používáme k přípravě polévek a pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Vývar z hovězích kostí
Recept na klasický vývar, dávám palec nahoru. Já jen po dosažení varu seberu z povrchu pěnu. Počet porcí v receptu je mylná informace, správně to je počet litrů už hotového vývaru.🙂 Tento vývar se dá zmrazit v menších krabičkách a pak odebírat dle potřeby. Místo různých bujónových kostek :-)