Vývar z kuřete
265 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí skelety
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a propláchneme kuřecí skelety studenou vodou. Vyskládáme je na plech a dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů zapéct na 10 minut.
- 2Skelety dáme do hrnce, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, petržel, tymián, bobkový list, celý pepř a zalijeme studenou vodou.
- 3Přivedeme k varu a necháme zvolna táhnout 4 hodiny.
- 4Poté scedíme, osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 8. 4. 2016
Vývar z kuřete
A solím hned na začátku. V surovinách není sůl uvedena.
Anonymní uživatel
pá 8. 4. 2016
Vývar z kuřete
Opečení 10 minut při 160°C je málo. Skelety by měly mít zlatavou barvu a pak bude vývar tmavší a bude mít lepší chuť. Při postupu, jak se uvádí tady v receptu, nebude velký rozdíl mezi tímto a klasicky vařeným vývarem.😬