Vývar z petrželovým kapáním
0 min.
Ingredience
- 150mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý celý
- 1lžíceOlej stolní
- 250gramůHovězí libové
- 120gramůZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1121 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
34 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso.
- 2Zvolna začneme vařit, sebereme tmavou pěnu z povrchu. Přidáme pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme doměkka. Přecedíme.
- 3Mléko vyšleháme s vejci, petrželkou nakrájenou najemno, solí, olejem a moukou.
- 4Smícháme. Přes cedník nebo obrácené struhadlo prolisujeme těstíčko do osolené vroucí vody.
- 5Krátce povaříme a vložíme do vývaru. Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na drobno a vložíme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.