Vývar z vepřového masa
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůVepřové kotlety
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřová žebírka omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme a přidáme cibuli. Jakmile maso začne měknout, přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Vývar z vepřového masa
Ještě jsem zapomněla dodat, že kořenovou zeleninu je třeba dát dle velikosti. Měla jsem obrovský celer, tak jsem dala jen kousek. Pokud má cibule pěknou slupku, tak se může ponechat, samozřejmě po důkladném omytí, udělá polévce barvičku.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Vývar z vepřového masa
Navíc skrz ochucení jsem do vývaru přidala nové koření, celý pepř, malý bobkový list, stroužek česneku a kousek stonku z libečku. Na tento vývar jsem použila hlavně kosti ze žebírek, ale byly na něm zbytky masa, které jsem následně obrala do polévky. Někdy vařím i kus plece nebo kýty, ale maso pak podávám k nějakým omáčkám. Z vepřového vývaru dělávám i česnekovou polévku s bramborem a vejcem a nebo slouží jako základ do bramboračky, zelňačky apd. Jinak tady jsem těstoviny vařila zvlášť, byly to malé hvězdičky. Budou se hodit i např. kroupy nebo rýže.