Vývar z vepřového masa

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová žebírka omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme a přidáme cibuli. Jakmile maso začne měknout, přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Vývar z vepřového masa
Ještě jsem zapomněla dodat, že kořenovou zeleninu je třeba dát dle velikosti. Měla jsem obrovský celer, tak jsem dala jen kousek. Pokud má cibule pěknou slupku, tak se může ponechat, samozřejmě po důkladném omytí, udělá polévce barvičku.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Vývar z vepřového masa
Navíc skrz ochucení jsem do vývaru přidala nové koření, celý pepř, malý bobkový list, stroužek česneku a kousek stonku z libečku. Na tento vývar jsem použila hlavně kosti ze žebírek, ale byly na něm zbytky masa, které jsem následně obrala do polévky. Někdy vařím i kus plece nebo kýty, ale maso pak podávám k nějakým omáčkám. Z vepřového vývaru dělávám i česnekovou polévku s bramborem a vejcem a nebo slouží jako základ do bramboračky, zelňačky apd. Jinak tady jsem těstoviny vařila zvlášť, byly to malé hvězdičky. Budou se hodit i např. kroupy nebo rýže.