Waldorf salát s ořechy

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka (nejlépe mírně nakyslá) oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, případně nahrubo nastrouháme. Podobně připravíme oloupaný celer. Obě suroviny ihned pokapeme citronovou šťávou, která zabrání jejich zhnědnutí.
  • 2
    Z jader vlašských ořechů ponecháme několik půlek na ozdobení, zbytek nasekáme.
  • 3
    Do smetany, kterou šleháme, postupně přidáváme majonézu až vznikne hladká krémovitá zálivka. Přidáme pepř, sůl a cukr. Do zálivky pak přidáme nakrájená (nastrouhaná)jablka a celer i nasekané ořechy.
  • 4
    Listy salátu opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a dáme na talíře. Na ně pak nalijeme připravenou zálivku a ozdobíme půlkami ořechů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.