Waldorf salát s ořechy
30 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 250gramůCeler bulvový
- 5lžicCitronová šťáva
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 125gramůOřechy vlašské
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jablka (nejlépe mírně nakyslá) oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, případně nahrubo nastrouháme. Podobně připravíme oloupaný celer. Obě suroviny ihned pokapeme citronovou šťávou, která zabrání jejich zhnědnutí.
- 2Z jader vlašských ořechů ponecháme několik půlek na ozdobení, zbytek nasekáme.
- 3Do smetany, kterou šleháme, postupně přidáváme majonézu až vznikne hladká krémovitá zálivka. Přidáme pepř, sůl a cukr. Do zálivky pak přidáme nakrájená (nastrouhaná)jablka a celer i nasekané ořechy.
- 4Listy salátu opláchneme ve studené vodě, natrháme na kousky a dáme na talíře. Na ně pak nalijeme připravenou zálivku a ozdobíme půlkami ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.