Windsorský zvěřinový guláš

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.
  • 2
    Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.
  • 3
    Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.
  • 4
    Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.