Windsorský zvěřinový guláš
45 min.
Ingredience
- 750gramůKančí maso
- 40gramůTuk
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceDžem rybízový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyJalovec
- 1lžíceKečup
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3gramyPepř černý celý
- 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze zvěřiny zbavíme všeho tuku, šlach, blan a nakrájíme ho na kostky. V tlakovém hrnci rozpálíme tuk, vložíme do něj maso a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Potom zalijeme vínem a zvěřinovým vývarem, osolíme a přidáme bobkový list, pepř, jalovec, tymián, muškátový oříšek a papriku. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 25 minut.
- 2Během vaření očistíme žampióny a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozpálíme máslo a houby na něm 10 minut dusíme. Vyjmeme a dáme stranou.
- 3Škrob rozmícháme se smetanou a kečupem a přidáme ho k masu. Povaříme, přidáme houby, dochutíme rybízovým rosolem nebo džemem, citrónovou šťávou a worcesterem. Vaříme při mírné teplotě asi 2 minuty.
- 4Hotový guláš dochutíme a ihned podáváme s noky a čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.