Wontony s dary moře a koriandrovým dresinkem
45 min.
Ingredience
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 115gramůKrabí maso mražené
- 4kusyKaštany vodní
- 1kusCibulka jarní
- 1kusChilli paprička zelená
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 20plátkůTěsto Wonton
- 0,5lžičkaZázvor celý
- Koriandrový dresink
- 2lžíceOcet rýžový
- 1lžíceZázvor kandovaný
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžícePaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
458 mg
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Krevety zbavíme vnitřností, pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme očištěné krabí maso, kaštany nakrájené na kostičky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a bílek. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
- 2Na pracovní plochu položíme vždy 1 wontonovou placku. Kousek od středu dáme 1 lžičku nádivky a mašlovačkou potřeme okraje vaječným žloutkem. Spodní okraj přehneme tak, aby zakryl nádivku, přimáčkneme a vytvarujeme trojúhelníkovou taštičku. Knedlíčky naskládáme na velký plech vyložený voskovým papírem, aby se neslepily.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíčky vaříme postupně 2-3 minuty. Měly by plavat na hladině. Vyjmeme děrovanou naběračkou jakmile těsto zprůsvitní. Krátce osušíme, rozložíme na tác a uchováme teplé.
- 4Na dresink nakrájíme kandovaný zázvor, posekáme koriandr a papriku pokrájíme na kostičky. Všechy přísady na dresink poté rozšleháme v misce.
- 5Knedlíčky rozdělíme na talíře, pokapeme dresinkem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.