Wontony s dary moře a koriandrovým dresinkem

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
458 mg
Cukr
338 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety zbavíme vnitřností, pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme očištěné krabí maso, kaštany nakrájené na kostičky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a bílek. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
  • 2
    Na pracovní plochu položíme vždy 1 wontonovou placku. Kousek od středu dáme 1 lžičku nádivky a mašlovačkou potřeme okraje vaječným žloutkem. Spodní okraj přehneme tak, aby zakryl nádivku, přimáčkneme a vytvarujeme trojúhelníkovou taštičku. Knedlíčky naskládáme na velký plech vyložený voskovým papírem, aby se neslepily.
  • 3
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíčky vaříme postupně 2-3 minuty. Měly by plavat na hladině. Vyjmeme děrovanou naběračkou jakmile těsto zprůsvitní. Krátce osušíme, rozložíme na tác a uchováme teplé.
  • 4
    Na dresink nakrájíme kandovaný zázvor, posekáme koriandr a papriku pokrájíme na kostičky. Všechy přísady na dresink poté rozšleháme v misce.
  • 5
    Knedlíčky rozdělíme na talíře, pokapeme dresinkem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.