Z hlávkového salátu koktejlový předkrm
15 min.
Ingredience
- 200gramůSalát hlávkový
- 2špetkySůl
- 3mililitryCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůJogurt bílý
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
848 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěné, omyté a osušené listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké pásky, které rozdělíme do koktejlových sklenic. Mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a polijeme olejem. Na povrch poklademe na kostky nakrájená, natvrdo uvařená vejce.
- 2Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a drobně nasekanou pažitkou. Před podáváním každou porci přelijeme touto zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.