Z miniaturních chlebů pita pizzy
65 min.
Ingredience
- 8kusůChřest bílý
- 16plátkůChléb Pita
- 3lžíceOmáčka rajčatová
- 25gramůSýr Čedar
- 25gramůRicotta
- 60gramůLosos uzený
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest pokrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm a podélně je rozkrojíme na poloviny. Blanšírujeme ho v horké vodě cca minutu, poté ho necháme okapat a namočíme do studené vody a necháme znovu okapat.
- 2Chlebíčky pita rozložíme na dva pečící plechy a na každý dáme lžičku rajčatové omáčky.
- 3Dohromady smícháme sýry a rozdělíme na 16 chlebů. Uzeného lososa nakrájíme na 16 tenkých proužků a na každý chléb dáme proužek lososa a chřestu. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 4V předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.