Z růžových plátků v omáčce telecí
45 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 7lžicOlej olivový
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaMajoránka čerstvá
- 175gramůMáslo čerstvé
- 450gramůTelecí kýta
- 1,5decilitryOcet z okvětních plátků růže
- 1,5decilitryVývar rybí
- 0,5decilitrŠťáva z růžových grepů
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.
- 2Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.
- 3Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.
- 4Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.