Z růžových plátků v omáčce telecí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrnec s mírně osolenou vodou přivedeme k varu, uvaříme v ní fettucine 10 minut, aby byly měkké. Procedíme je, dáme na servírovací mísu a polijeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme oreganem a majoránkou.
  • 2
    Rozehřejeme ve velké pánvi 50 g másla a zbývající olej. Osmahneme na něm telecí řízky po obou stranách, vyndáme a dáme na těstoviny.
  • 3
    Přidáme do pánve ocet z růžových okvětních plátků a rybí vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Přidáme smetanu a grapefruitovou šťávu a povaříme 4 minuty. Zbývající máslo pokrájíme na kostky a přidáme za neustálého šlehání do pánve, aby se spojilo s ostatními surovinami.
  • 4
    Omáčkou přelijeme telecí maso a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.