Zabalený řízek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
550 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Ochutíme solí a pepřem. Mouku dáme na talíř. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko se smetanou, špetkou soli a muškátovým oříškem.
  • 2
    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízky dobře obalíme v mouce, potom ve vaječné směsi a na středně velkém plameni smažíme z každé strany 3-5 min., až dostanou světle hnědou barvu. Před obracením pokapeme zbývající vaječnou směsí. Servírujeme teplé s pestrým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.