Zabalený řízek
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKrůtí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
550 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řízky krátce omyjeme studenou vodou, osušíme a rovnoměrně naklepeme na tenko. Ochutíme solí a pepřem. Mouku dáme na talíř. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko se smetanou, špetkou soli a muškátovým oříškem.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme přepuštěné máslo. Řízky dobře obalíme v mouce, potom ve vaječné směsi a na středně velkém plameni smažíme z každé strany 3-5 min., až dostanou světle hnědou barvu. Před obracením pokapeme zbývající vaječnou směsí. Servírujeme teplé s pestrým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.