Žabí stehýnka na víně
35 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 200gramůPaprika červená
- 1kusBobkový list
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůŽabí stehýnka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žabí stehýnka rozmrazíme, osušíme, osolíme, opepříme a podusíme v pánvi na másle přibližně 5 minut. Přimícháme račatový protlak, podlijeme vínem, okořeníme bobkovým listem, přidáme trošku cukru a dusíme do měkka. Papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na silnější proužky a osmažíme na oleji.
- 2Stehýnka upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pánve, obložíme smaženými paprikami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.