Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou
90 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 500gramůJátra kuřecí
- 300gramůSlanina vepřová
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceMajoránka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
327 mg
Cukr
87 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.
- 2Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.