Zadělávaná míchaná zelenina
50 min.
Ingredience
- 250gramůKedlubna
- 100gramůHrášek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem uvaříme doměkka v osolené vodě.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny a rozšleháme. Vše dobře provaříme v hustší omáčku.
- 3Nakonec přidáme uvařenou zeleninu a ještě krátce povaříme, přisolíme, osladíme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.