Zadělávaná slepice
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžíceOlej stolní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 1000gramůSlepice
- 1šálekMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.
- 2Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.
- 3Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.
- 4Podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.