Zadělávané dršťky s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 1kusSůl
- 1kusTymián sušený
- 4kusyDršťky vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCeler - nať
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
24 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.
- 3Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.
- 4Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.
- 5Vše společně povaříme cca 15 minut.
- 6Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.