Zadělávané telecí maso
110 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 25gramůSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 1300mililitrůVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramMuškátový květ
- 1gramPepř černý celý
- 750gramůTelecí plec
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
213 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru.
- 3Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 4Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme.
- 5Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.