Zadělávané telecí maso

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
213 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Maso vložíme do vroucí vody, osolíme, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a okořeníme celým pepřem. Vaříme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme z vývaru.
  • 3
    Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a po krátkém zasmažení ji zalijeme chladným vývarem z masa. Dobře rozšleháme a za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 4
    Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku přisolíme.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, ještě krátce povaříme a zjemníme zbylým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.