Zadělávané topinambury
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůTopinambury
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
12 g
Cukr
81 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané topinambury uvaříme téměř do měkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem a svaříme na hustou, hladkou omáčku. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Před podáváním přidáme do omáčky smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Nakonec vložíme uvařené topinambury a necháme krátce podusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.