Zadělávaný chřest
50 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaZázvor mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý chřest uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme okapat a přendáme na nahřátou mísu.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přilijeme smetanu a za stálého míchání vaříme na hladkou omáčku. Okořeníme špetkou muškátu, zázvoru a přisypeme nasekanou petrželku.
- 3Před podáváním vmícháme do omáčky rozšlehané žloutky a nalijeme ji na chřest.
- 4Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.