Zadělávaný telecí jazyk
50 min.
Ingredience
- 750mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2gramyPetržel - nať
- 400gramůTelecí jazyk
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
78 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
- 2Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
- 3Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.