Zadělávaný telecí jazyk

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
78 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyky omyjeme, vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané cibule překrojené napůl a povaříme do měkka. Jazyky vhodíme do studené vody, oloupeme je, nakrájíme přes vlákno a udržujeme v teple.
  • 2
    Na másle zpěníme mouku, vzniklou jíšku zalijeme vývarem z jazyků, zamícháme, přidáme muškátový květ a svaříme na hustou omáčku. Nakonec vmícháme smetanu.
  • 3
    Jazyky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou, podáváme obložené plátky citrónu a zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.