Zagorské štrukle

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme 1 vejce, sůl, pár kapek oleje a postupně podle potřeby budeme přilévat vodu (1-2 dl). Vypracuje hladké tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky, které potřeme olejem a necháme asi 20 minut odpočívat.
  • 2
    V misce vymícháme náplň: tvaroh, sůl, rozpuštěné máslo a 2 vejce utřeme dohladka.
  • 3
    Na vál dáme utěrku, kterou pomoučíme, a položíme na ni jeden bochánek těsta. Válečkem ho trochu rozválíme na placku a rukama vytahujeme na tenkou placku, kterou potřeme náplní, pokapeme rozpuštěným máslem a pomocí utěrky svineme závin.
  • 4
    Takto to uděláme i s druhým bochánkem těsta.
  • 5
    Závin nakrájíme nejlépe tupou stranou nože na špalíky - štrukle - asi 8 až 10 cm široké, okraje dobře slepíme a vkládáme je opatrně do vařící vody.
  • 6
    Štrukle vaříme 10 minut, pak je vytáhneme, scedíme a vkládáme je na vymazaný pekáč. Pokapeme je rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.
  • 7
    Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.