Záhorácký závitek II
70 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůZelí kysané
- 300gramůUzené maso vařené
- 1kusCibule
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceJíška instantní
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1242 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
109 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran.
- 2Zelí necháme okapat.
- 3Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou.
- 4Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka.
- 5Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.