Zahradnická makrela

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrelu očistíme od ploutví a na obou stranách uděláme 3-4 šikmé zářezy. Makrely osolíme a opepříme.
  • 2
    Omáčka: angrešty zbavíme stopek a konců a dáme je do hrnce s vodou a cukrem. Zakryjeme těsnou poklicí a asi 5 minut zvolna podusíme, až změknou, hrncem občas zatřeseme.
  • 3
    12 vařených angreštů dáme stranou na ozdobení a zbylé prolisujeme silonovým sítem. Utřeme je s máslem a zázvorem, podle potřeby přisladíme. Omáčku vrátíme do hrnce a udržujeme teplou.
  • 4
    Makrelu 7-8 minut z obou stran grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až má na povrchu zlatohnědou barvu.
  • 5
    Makrelu podáváme horkou, ozdobenou angrešty, omáčník s omáčkou přiložíme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.