Zahuštěná chřestová polévka se smetanou
55 min.
Ingredience
- 200gramůChřest bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2,75litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
982 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest, nakrájený na kousky, uvaříme v osolené vodě. Vařený chřest odložíme a vývar necháme mírně prochladnout. Z mouky a másla připravíme jíšku, do které po částech vmícháme prochladlý vývar z chřestu. Vývar s jíškou vaříme nejméně 20 minut, aby se mouka zcela rozvařila.
- 2Polévku podle chuti okořeníme pepřem a solí. Potom ve smetaně rozšleháme žloutek a přilejeme do polévky. Na závěr přidáme odložený vařený chřest, petrželovou nať a polévku už jen prohřejeme, nevaříme. Polévku podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.