Zahuštěná chřestová polévka se smetanou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
982 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný chřest, nakrájený na kousky, uvaříme v osolené vodě. Vařený chřest odložíme a vývar necháme mírně prochladnout. Z mouky a másla připravíme jíšku, do které po částech vmícháme prochladlý vývar z chřestu. Vývar s jíškou vaříme nejméně 20 minut, aby se mouka zcela rozvařila.
  • 2
    Polévku podle chuti okořeníme pepřem a solí. Potom ve smetaně rozšleháme žloutek a přilejeme do polévky. Na závěr přidáme odložený vařený chřest, petrželovou nať a polévku už jen prohřejeme, nevaříme. Polévku podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.