Zahuštěná hrášková polévka krémová
43 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek mražený
- 1litrVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
951 mg
Cukr
491 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, mražený hrášek propláchneme vodou, petrželovou nať nasekáme najemno, starší rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 2Na másle osmažíme pokrájené rohlíky. Do vroucí vody vložíme cibuli s hráškem a vaříme, až je hrášek měkký. V mezičase v silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vodu s hrášku a přepasírovaný hrášek. Dobře rozšleháme, vmícháme sůl a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku odstavíme a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky. Polévku už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.
- 3Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a podáváme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.