Zahuštěná hrášková polévka krémová

43 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
951 mg
Cukr
491 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, mražený hrášek propláchneme vodou, petrželovou nať nasekáme najemno, starší rohlíky nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na másle osmažíme pokrájené rohlíky. Do vroucí vody vložíme cibuli s hráškem a vaříme, až je hrášek měkký. V mezičase v silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vodu s hrášku a přepasírovaný hrášek. Dobře rozšleháme, vmícháme sůl a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku odstavíme a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky. Polévku už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.
  • 3
    Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a podáváme s krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.