Zahuštěná krupičná polévka
50 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůPšeničná krupice
- 1,25litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Na másle lehce osmahneme krupici, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu a krátce opražíme. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- 2Nakonec polévku osolíme, přidáme koření, odstavíme ji z ohně a přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.