Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat se smetanou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata pokrájíme na kousky.
  • 2
    Rajčata vložíme do rendlíku, dusíme pod pokličkou. Kořenovou zeleninu s cibulí zpěníme na másle, lehce podusíme, přimícháme do dušených rajčat a za občasného míchání podusíme, až jsou rajčata správně rozdušená. Na pánvi z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech hovězí vývar, přidáme sůl, přidáme rajčata i se zeleninou, zamícháme a přecedíme do čistého hrnce. Rajčata se zeleninou dobře propasírujeme.
  • 3
    Polévku na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Poté odstavíme, do polévky zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.