Zaječí guláš na pivu
90 min.
Ingredience
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 800mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1500gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaMuškátový květ
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
13 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
680 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme. Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.