Zaječí hřbet pečený
110 min.
Ingredience
- 10kusůJalovec
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůZelenina kořenová
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1decilitrVíno červené
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusPomeranče
- 2lžíceKompot brusinkový
- 500gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1502 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
85 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytý hřbet odblaníme a hustě protkneme slaninou. Potřeme solí, pepřem, roztlučeným jalovcem a spolu s kořenovou zeleninou maso upečeme v troubě.
- 2Zbylou vypečenou šťávu zaprášíme moukou, přimícháme rajčatový protlak, vývar, červené víno a citronovou šťávu.
- 3Upečené maso upravíme na mísu, obložíme plátky pomeranče a brusinkami.
- 4Podáváme se šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.