Zaječí hřbet se smetanovo-houbovou omáčkou
150 min.
Ingredience
- 20gramůSmrže sušené
- 400mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůZvěřinový vývar
- 150mililitrůSmetana sladká 12%
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůZaječí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
934 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smrže ponoříme vlažné vody a 2 hodiny necháme nabobtnat. Troubu předehřejeme na 100 °C. Smrže řádně scedíme a nálev i s houbami dáme bokem.
- 2Maso nakrájené na řízky opláchneme, necháme oschnout a z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Máslo necháme rozpustit na pánvi, dokud nezpění, a následně na něm osmahneme řízky ze všech stran. Decentně osmažíme tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové.
- 3Osmahlé řízky vyjmeme z pánve, zabalíme do obalu a necháme ještě 10 minut v předehřáté troubě. Na zbytku tuku na pánvi podusíme smrže, zalijeme nálevem a vývarem a omáčku zredukujeme na 1/3.
- 4Omáčku zalijeme sladkou a zakysanou smetanou a na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme do hlubokých talířů a na ně položíme řízky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.