Zaječí kotlety
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno červené
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžíceMarmeláda šípková
- 500gramůZaječí maso
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
939 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.
- 2Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.
- 3Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.