Zaječí kotlety na borůvkách
55 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 250gramůBorůvky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6gramůMajoránka čerstvá
- 6gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 400gramůZaječí maso
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso obereme z kostí, zbavíme šlach a naložíme do marinády z bílého vína, bylinek a oleje. Osolíme a opepříme. Marinujeme 4 hodiny.
- 2Maso smícháme se střídkou chleba namočeného ve vývaru a máslem. Osolíme a opepříme.
- 3Směs nabalujeme na zaječí žebro a tvarujeme do tvaru kotlet.
- 4Kotlety přendáme na alobal potřený olejem, posypeme sekanou majoránkou. Zabalíme a pečeme na grilu 20 minut.
- 5Borůvky uvaříme, šťávu zahustíme škrobem a servírujeme k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.