Zaječí maso na cibuli

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso ze zajíce vykostíme, maso omyjeme, osušíme a pokrájíme ho na medailonky. Maso dáme do mísy, osolíme ho, posypeme pepřem a rozemletým jalovcem.
  • 2
    Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, v pekáči ji vysmažíme, slaninové škvarky vyjmeme a k omastku přidáme máslo a cibuli. Zpěníme ji dorůžova, přidáme maso a za stálého míchání restujeme 3-5 minut dozlatova. Přilijeme čistý hovězí vývar a pod poklicí dusíme doměkka 35 minut. Poté maso odkryjeme a dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pokryjeme ho plátky másla a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Během pečení cibuli poprášíme hladkou moukou a promícháme.
  • 3
    Opečené maso vyjmeme, dáme na velkou mísu, výpek propasírujeme přes síto do mísy (nebo kastrólku). Cibulovou omáčkou přelijeme maso, které servírujeme na míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.