Zaječí maso na smetaně
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůZaječí maso
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramTymián sušený
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůOlej slunečnicový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
27 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso vykostíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme kousky masa, přendáme i s výpekem do pekáčku, zasypeme kroužky cibule, zalijeme šlehačkou, přidáme tymián a pečeme asi 40 až 45 minut.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.