Zaječí maso na víně
65 min.
Ingredience
- 900gramůZaječí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůVíno bílé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCukr moučkový
- 60gramůCibule
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 2gramyBobkový list
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůSůl
- 600gramůHalušky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
607 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.
- 3Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
- 4Podáváme s vařenými haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.