Zaječí maso s kořenovou zeleninou
95 min.
Ingredience
- 1000gramůZaječí maso
- 400gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůSádlo škvařené
- 30gramůJíška instantní
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 3gramyJalovec
- 1gramTymián sušený
- 1gramBobkový list
- 50mililitrůOcet vinný
- 600gramůKnedlík kynutý
- 150gramůSmetana na vaření
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
- 2V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.