Zaječí maso s kořenovou zeleninou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěné zaječí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
  • 2
    V pekáčku roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme. Posypeme cukrem, necháme jen lehce zkaramelizovat. Přiložíme maso, orestujeme, podlijeme vývarem, octem, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, tymiánem, bobkovým listem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Přilijeme smetanu, zahustíme světlou jíškou, podle chuti dosladíme, dosolíme, okyselíme, pekáček vrátíme do trouby, dopečeme.
  • 3
    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.