Zaječí nákyp
90 min.
Ingredience
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůZaječí maso
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
952 mg
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 1Maso ze zajíce bez kostí umeleme na masovém strojku a vložíme do mísy. Přisypeme sůl, pepř, mletý muškát, mouku, žloutky, nadrobno pokrájené žampiony a přilijeme vývar. Vypracujeme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto upravíme do dortové mísy, na povrch položíme slabé plátky slaniny a dáme do trouby. Pečeme pozvolna při střední teplotě asi hodinu.
- 2Upečený nákyp naporcujeme a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.