Zaječí závitky
50 min.
Ingredience
- 30gramůKapary sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 100gramůŠunka dušená
- 500gramůZaječí maso
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí kýtu nebo hřbet očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso nakrájíme na řízky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Na každý řízek položíme plátek šunky, trochu kaparů a tenký plátek omytého citronu. Svineme do závitků a sepneme párátky nebo převážeme nití.
- 3V kastrolu na rozehřátém oleji opékáme závitky po všech stranách dozlatova. Šťávu nezahušťujeme.
- 4Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.