Zaječí závitky na pivě
75 min.
Ingredience
- 300gramůZaječí kýta
- 30gramůCibule
- 30gramůSlanina vepřová
- 50gramůŠunka dušená
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 70gramůSýr krémový
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramPepř černý celý
- 1gramNové koření celé
- 1gramJalovec
- 1gramBobkový list
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůBramborová kaše
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa ze zaječí zadní kýty naklepeme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na drobné kostičky, žampiony na plátky, slaninu na nudličky.
- 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme kousek másla, přisypeme cibuli, žampiony, šunku a orestujeme. Přidáme tavený sýr, vejce a na mírném ohni stále mícháme, až se sýr zcela rozteče. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a touto směsí potřeme plátky masa. Zabalíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme pivem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list a špetku chilli koření. Pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi půl hodiny.
- 3Upečené závitky podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.