Zajíc dušený - cibulář
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1kusSůl
- 2kusyZaječí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet vinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.
- 2Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
- 3Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.
- 4Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.
- 5Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.