Zajíc dušený - cibulář

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
474 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.
  • 2
    Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
  • 3
    Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.
  • 4
    Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.
  • 5
    Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.