Zajíc dušený s bílým vínem
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 6stroužkůČesnek
- 1kilogramZaječí maso
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytého, odblaněného zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na oleji po obou stranách, vyjmeme je a ve výpeku opečeme kroužky cibule a nasekaný česnek.
- 2Vložíme zpět maso, poklademe je kolečky oloupaných rajčat a přilijeme víno. Podle potřeby osolíme, přidáme koření a zalijeme vodou, aby bylo maso potopené.
- 3Dusíme pod poklicí v troubě asi 1 1/2 hodiny.
- 4Podáváme s noky nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.